Friday, 23 December 2011

Sabarlah wahai kawan .

sebelum tu na cakap awal awal . entri ney panjang . kalau tanak baca , tarik mouse pegi kanan atas tekan pangkah warna merah . oke ? terima kasih .

Dengan muka terkejut sebut ' Allahuakhbar ',
Apa Khabar ? :)

Harap harap semua orang sihat walaupun sekarang ney musim 3 penyakit diva yang femez . BATUK + SELSEMA + DEMAM ! rimas bukan ? laku pulak ubat ubat batuk dan ubat sakit tekak sampai strepsil habis stok . hebat hebat . nasib baik aku dapat menepis virus diva diva ney . hikhik tu lah aku dah nasihatkan jangan makan durian . apakan daya , diantara kami berempat, aku seorang sahaja yang ta makan durian . nak cakap aku rugi la tu ! kan kan ? whatever . ta kisah pon . tade nafsu tengok durian tu .

Kebelakangan ini, kami berempat ditimpa dugaan dugaan yang boleh mengoncangkan jantung, melemahkan hati dan membengkakkan mata . selepas nadia , aina pula dikejutkan dengan berita tentang ibubapanya yang mengalami kemalangan jalan raya . * maaf, ayat bahasa melayu spm .

Kami terkejut . tanpa melengahkan masa . kami terus konvoi dua kereta ke Parit Buntar untuk melihat keadaan ibubapa aina . kami merahsiakan drivernye . hehe aina sempat melihat keadaan ibubapanya sebelum ibubapanya dibenarkan pulang . kecederaan kecil sahaja dan kerugian baju kurung . kain koyak habis . seluar ayah aina pon koyak . sobs sobs . 
jelas tak kebengkakan mata dia ? haishh kesian kawan aku ney . teringat masa die menangis teresak esak di bahu aku dengan suara sakit tekaknya. sabarlah wahai kawan . aku sentiasa ada untuk kamu . promise ! :) tapi kan nampak sangat senyuman die fake . hoho senyuman paksa tapi comel <3


BUKTI kami dah sampai Hospital Parit Buntar ! hehe

Lepas tu , kami sempat round round parit buntar sebelum balik ke Ipoh . Masing masing lapar so kami serbu makanan dulu . diantaranya feveret kami bersama . cuba teka apa ? cepattt teka ! oke  1 2 3 . lambat ! ney haa

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
TARAAA !
nadia n aina suka sate ayam . maya suka sate daging . anis suka dua dua ! HAHAHA sure korang lapar kan tengok sate ney . sedapp woo dengan kuah kacang die tu . perghhhhh !
dah dah , jangan jeles . tasuka lah jeles jeles ney .

kami sampai ipoh dalam pukul 10 lebih . 

buat mayaqama , abahnya sekarang berada dalam kondisi tidak sihat . die dah amik cuti jap untuk jaga abah . be strong abah ! kami semua doakan kesejahteraan abah :) mayaqama sila tabah !

kecelakaan untuk anis nasuha , kasutnya kebelakangan ini asyik rosak ! arghhh ! malu !. mak ayah saya Alhamdulillah sihat sejahtera . nota kaki , saya dah beli kasut baru . woot woot !

sudahlah sudah , saya akhiri sampai sini sahaja . nantikan update baru tentang Kedah Darul Aman ! jyeahhh . mahu jalan jalan cariiii tetttt ! HAHA ;)

AnyssNasueha

Saturday, 17 December 2011

Biadaplah kau si bedebah 'sayangggg' (!)



16 Disember 2011 / Jumaat 

air yang tenang, jangan disangka tiada buaya,
hari yang tenang, jangan disangka tiada pencuri.

pedas? pedas? hamik kau. *kalo ko bace lah kan~




untuk enna, dy tatau sgt sbb balik kg halaman.
tape,nnt awak cover chapter ni dgn syg2 awk ni ye ^^,

selingan*hehe


perhatian untuk :
En/Cik/Puan/Tuan/ si pencuri
*take note please ^^

Pada 16/12/2011 jam lebih kurang 8.00 pagi saya telah keluar dari Hostel Institut Teknologi Perak,E-3-10 Greentown Square,30450,Ipoh,Perak untuk memulakan sesi pembelajaran. Jam lebih kurang 12.00 tengahari semasa pulang dari kelas dapati barang milik saya telah hilang seperti berikut :
(1) Sijil kelahiran
(2) Buku Akaun CIMB,Affin Bank dan Bank Rakyat
(3) Sebuah laptop jenama Compaq warna hitam
(4) (1) unit Broadband jenis Celcom
Anggaran kerugian lebih kurang RM1,500/- Sekian,laporan saya.

(laporan polis ikhlas kami wat untuk hang)

wee, ingt men2 ??

btw, fyi, ramai yang menolong (tq smua)..n sikit2 makin tau siapa kau lah sayang..
n sebelum ap2 jadi, n sebelum cctv selasa ni kami tgk, datang jela ngaku...

tp ingt gak ye, dendam x kemana (kot la kalo dendam) n kalo dunia lepas, akhirat tetap x, kn sayang?
*kalau kau baca lah kan :)

SEE YOU SOON 'SAYANG' !
                                  *xsabar nak main tepuk-tepuk TAMPAR~




MayaQama 

Ini Sebuah Permulaan yang Tiada Akhirnya .

Anyonghaesayo ..

Empat Admin . 
Empat Kisah .
Empat Jiwa .
Empat Ragam . 

tapi kami ada Tiga rasa . Kasih . Sayang . Cinta . 
Dua citarasa .
Satu Perkongsian . 

Tukang tangkap gambar + edit : Kamariah binti Ismail .
Tukang buat blog : Anis Nasuha binti Ahmad Zailani .
Tukang pilih gambar : Nadia Husna binti Haron .
Tukang Kritik : Nor 'Ainaa binti Khasni .

tapi masing masing mencurahkan idea masing masing untuk menceriakan blog ini . kami bersepakat untuk menjadikan  gelak tawa , rasa duka , saat saat kami bersama disatukan dalam blog ini . ayat ini mungkin sangat poyo tapi kami bahagia . 

korang mesti terfikir kenapa ada Dua citarasa bukan Empat . betul bukan ? oke . jangan berselindung lagi . saya tahu itu yang kamu fikirkan . Dua citarasa sebab bila kami pilih barang/makanan mesti ada yang menyokong dan ada juga yang membantah . tapi kalau kami bersepakat , itu bermakna itu adalah barang/makanan yang terbaik .


PULUT MANGGA ! kami suka :)

blog ini hanya untuk mendiarikan kisah kami . mesti ingat sampai mati . kami tidak mahu diskriminasi . tambah tambah lagi perasaan hasad dengki . dengan jujur, kami bersuara dan berteriak . Kami Bahagia ! :)

nantikan update kisah A.M.A.N.

.anis . maya . 'ainaa . nadia .
.nothing will tears us apart .